Afbeelding

Fantastische Rot-avond in de soos

Algemeen

Zaterdagavond 13 april was er in het St. Joseph in Montfoort een voorstelling van Marjolein Meijers, over het werk van Jan Rot.

De man die twee jaar geleden overleed, was een kei in het vertalen en hertalen van songteksten. Hij vertaalde veel, van popliedjes tot musicals en zelfs de Matthäus Passion. Marjolein Meijers heeft jarenlang samen opgetreden met Jan Rot, onder de naam ‘An en Jan’. Uit dit repertoire werden een aantal nummers gebracht, ze werd begeleid door Jakob Klaasse, Onno en Walter Kuipers.

Vele bekende popliedjes kwamen voorbij, waarbij ook leuke verhalen werden verteld. De vertalingen en hertalingen van Jan Rot geven de nummers een diepere lading, omdat de tekst direct binnenkomt. Ze werden geprojecteerd op een scherm en er kon meegezongen worden. Dit werd dan ook door de ruim zestig aanwezigen gedaan. Wederom een geslaagde avond van Stichting Cultureel Montfoort. De laatste van het seizoen is zaterdag 11 mei, dan komen The Amazing Stroopwafels. Dat dus belooft ook weer een bruisende avond te worden.

Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 1 uur geleden
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 3 uur geleden
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 6 uur geleden
Afbeelding
Linschoten in oorlogstijd door de ogen van een kind 8 uur geleden
Afbeelding
Anjerconcert 2024 11 uur geleden
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen gisteren
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 1 mei, 17:00
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 1 mei, 15:00