Afbeelding
Foto: pr

Anjerconcert 2024

Algemeen

Op vrijdag 24 mei organiseert de Stichting Veteranen Lopikerwaard weer haar tweejaarlijkse Anjer-veteranenconcert in het Fulco theater in IJsselstein. Het bijzondere concert door de Marinierskapel is alweer het vierde Anjer-veteranenconcert in het zevenjarig bestaan van de stichting.

De Marinierskapel komt naar IJsselstein

Het Anjer veteranenconcert is in eerste instantie bedoeld voor veteranen, maar vanwege het bevorderen van maatschappelijke waardering voor veteranen wil de stichting ook geïnteresseerde niet-veteranen uitnodigen om erbij te zijn. Zo kunnen niet-veteranen kennismaken met veteranen en wellicht met een veteraan in gesprek raken, om zo meer begrip te krijgen voor de positie van de veteranen.

De Marinierskapel speelt een gevarieerd programma van zowel klassieke als moderne stukken en staat onder de bezielende leiding van Harmen Gnossen. Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van veteranen die op missie zijn geweest. Muziek heeft militairen en hun families geholpen tijdens de vaak lange uitzendingen. Tijdens het Anjerconcert wordt met muziek hun verhaal verteld. Verhalen over missies van toen en de huidige belevingen van veteranen.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de Marinierskapel en veteranen te kunnen ontmoeten is de toegang gratis en krijgt men bij binnenkomst een kopje koffie of thee aangeboden. Het bestuur van de Stichting Veteranen Lopikerwaard hoopt door het gratis aanbieden van een geweldig concert, met een geweldig orkest, een steentje bij te kunnen dragen aan de maatschappelijke waardering en respect voor de veteranen.

Veteranen kunnen met voorrang gratis kaartjes reserveren. Dat kan via info@veteranen-lopikerwaard.nl of door te bellen naar 06 80080523. Na 1 mei 12.00 uur worden de resterende gratis kaarten ter beschikking gesteld aan andere belangstellenden. De gratis tickets kunnen gereserveerd worden via de kassa of website van het Fulco theater. Hiervoor geldt ‘op is op’. Daarom wordt u geadviseerd de kaarten snel te bestellen. Het bestuur hoopt dat veel mensen de weg naar dit prachtige concert weten te vinden.

Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 19 minuten geleden
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 15 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 16 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 19 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 21 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 23 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei gisteren
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00