Springkussen Striker was een succes.
Springkussen Striker was een succes. Foto: Margreet Nagtegaal

Koningsdag in Driebruggen

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Driebruggen viert duidelijk Koningsdag. Aan bijna elk huis wappert de Hollandse driekleur je vrolijk tegemoet. Het is echt feest in het dorp. Vanaf de aubade in de ochtend tot en met het Rad van Avontuur en de kleedjesmarkt in de middag heerst er een gezellige sfeer. De voorzitter van de oranje vereniging Lorenzo Verweij vertelt er graag over.

De start van Koningsdag is zoals op veel plekken in Nederland de aubade. Deze vindt plaats in de Lindenlaan met een toespraak van burgemeester Michiel Grauss. Voormalig voorzitter Gerard van den Heuvel wordt nog genoemd en vanwege zijn overlijden gememoreerd. Tijdens de aubade is het gelukkig droog en erg druk. Veel kinderen zijn verkleed en lopen even later ook mee in de optocht richting de feestlocatie bij Custwijc. “Met het zonnetje op ons gezicht”, vertelt Lorenzo Verweij. Het is natuurlijk niet de hele dag droog geweest maar tussen de buien door kon het programma gewoon doorgaan. Op het plein bij Custwijc zijn er eerst spelletjes voor de allerkleinsten. Dat is erg leuk.

“Nieuw dit jaar is het onderdeel ‘Vlag tegen Wimpel’ . Er zijn twee teams gevormd van 26 kinderen van de basisschoolleeftijd die het tegen elkaar op moeten nemen in allerlei spelonderdelen. Het was zeer geslaagd”, zegt Lorenzo. Team Vlag heeft uiteindelijk op het nippertje en met een draai aan het rad gewonnen. “Het was erg leuk en wie weet volgend jaar weer.”

Kleedjesmarkt op het plein

Op het plein is er in de middag een kleedjesmarkt, een bandje dat optreedt en een aantal ronden van het rad van avontuur. Voor de kinderen van de bovenbouw is er een spannende en uitdagende klimwand en Striker. Striker is een groot springkussen met ronddraaiende grote banden waar je op tijd overheen moet springen anders lig je. Lekker uitdagend dus en erg in trek. Terwijl ieder aan zijn biertje of colaatje zit speelt het bandje Suitz muziek om de sfeer te verhogen.

De koning zelf liep ook rond in Driebruggen.
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 19 minuten geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 3 uur geleden
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 18 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 19 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 22 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht gisteren
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 16 mei, 10:00
Afbeelding
Dertien mei 16 mei, 09:00