De knikkerbanen tijdens de Koningsspelen.
De knikkerbanen tijdens de Koningsspelen. Foto: Margreet Nagtegaal

Knikkeren en Koningsspelen

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Vorige week, in aanloop naar Koningsdag waren in Oudewater de Koningsspelen. Woensdag voor de onderbouw verliep erg nat. De Koningsspelen moesten die dag helaas worden gestaakt. Op vrijdag waren de weersomstandigheden perfect voor een dag sport en spel buiten. Ook het NK knikkeren kon geheel volgens plan worden afgewerkt.

Wat was het jammer voor de onderbouw dat door de heftige regenbuien de Koningsspelen moesten worden gestaakt. Halsoverkop werden ouders opgebeld om hun kinderen op te halen van de sportvelden of werd er op school opvang geregeld. Het was echt een teleurstelling zowel voor de organisatie als voor de kinderen en scholen.

Op vrijdag was het prima weer om het hele programma af te werken. De sfeer op de sportvelden bij de YellowBellies was prima. Iedereen had er zin in en het kleurde toepasselijk behoorlijk oranje. Overal waar je keek op de sportvelden zag je groepjes kinderen allerlei sporten uitoefenen. Met van grote pijl-en-boogattributen inclusief helm, tot tennisracket en judomat. Alle sportaanbieders hadden er echt iets leuks van gemaakt. De kinderen hadden een leuke dag.

Het NK Knikkeren levert veel finalisten op

Afgelopen vrijdag zijn de voorrondes van het NK Knikkeren weer van start gegaan in Oudewater als onderdeel van de Koningsspelen. Bij het NK Knikkeren waren zo’n vijftien knikkerbanen beschikbaar om de strijd onderling aan te gaan. De dames van het NK Knikkeren, Isis, en van de sponsor Unive, Jellie, waren van ver gekomen, zelfs uit Groningen, om alles goed te regelen en om te controleren of er volgens de regels werd geknikkerd. In zeven rondes werd er in elke ronde met zeventig kinderen geknikkerd. Veel kinderen gingen fanatiek de strijd aan met elkaar. Een enkeling vond het saai. Dat kan ook natuurlijk. Voor veel toeschouwers was het een herbeleven van vroeger jaren. De sfeer bij de knikkerbanen was gezellig. Uiteindelijk kwamen er 21 finalisten uit de strijd die worden uitgenodigd om in Ouwehands dierenpark met de finale mee te doen. De organisatie van het NK Knikkeren kijkt terug op een geslaagde dag, waarbij kinderen samen actief zijn geweest. “Want van buitenspelen, komt buitensporten. De kinderen hadden goed getraind op school en er werd fanatiek gespeeld!” Aldus Isis van het NK Knikkeren. Een mooie combi met alle sporten van de Koningsspelen.

Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 19 minuten geleden
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 15 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 16 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 19 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 21 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 23 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei gisteren
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00