Er was veel belangstelling voor de boekenstand.
Er was veel belangstelling voor de boekenstand. Foto: Cees Reichard

Goedbezochte rommelmarkt brengt 7.100 euro op

Algemeen

Cees Reichard

Dat was op zaterdag 16 september weer lekker struinen tussen de kraampjes op de jaarlijkse rommelmarkt. Op het plein achter het Amaliahof in Haastrecht was het snuffelen in de hoop of je iets unieks op de kop kon tikken of een missend deel van je collectie kon vinden.

Het plein stond vol met een groot aantal kraampjes met tweedehands goederen. En op het middenterrein een grote hoeveelheid spullen. Er was van alles en nog wat te koop. Van huishoudelijke artikelen tot speelgoed en van kleding tot platen en cd’s. Bij het speelgoed waren vooral veel knuffels en bordspelen te krijgen. De grote boekenstand had een grote aftrek. Dat was inkijken, de achterflap lezen en dan zien of het wat voor je is. Velen verlieten de markt dan ook met een stapeltje boeken. Dat wordt in de komende herfstweken weer heerlijk lezen.

Rad van Fortuin

Naast de verkoopstands was er een terras waar je wat kon drinken en van gebak, pannenkoeken en oliebollen kon genieten. Tevens waren er bij het Rad van Fortuin weer prachtige prijzen te winnen. Het valt elk jaar weer op wat voor mooie prijzen er zijn. Deze worden door de lokale ondernemers beschikbaar gesteld.

Bestemming opbrengst

De organisatie was in handen van de Gereformeerde kerk. Woordvoerder Marien Bos vindt het mooie weer een belangrijke factor om de markt allemaal goed te laten verlopen. Er is veel publiek en de sfeer is goed. Aan het eind van de dag kon hij meedelen dat de rommelmarkt netto 7.100 euro heeft opgebracht. Hij vond dit een mooi resultaat. De opbrengst is dit jaar voor de Gereformeerde kerk Haastrecht, de Voedselbank en het vernieuwde ‘groene schoolplein’ van de twee Haastrechtse scholen.

Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 1 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 4 uur geleden
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 19 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 20 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 23 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht gisteren
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 16 mei, 10:00
Afbeelding
Dertien mei 16 mei, 09:00