Afbeelding
Foto: Cees Reichard

Gezellige drukte op Haastrechtse rommelmarkt

Algemeen

Het was op zaterdag 13 mei gezellig druk op de Haastrechtse rommelmarkt op het Kerkplein en in de kerk. Er werd goed verkocht. Vooral boeken en cd’s hadden een grote aftrek, maar ook het terras en de oliebollen waren succesvol. De gehele opbrengst was 7.692 euro, waarvan de boeken alleen al 1.800 euro opbrachten.

Voorzitter van de rommelmarktcommissie, Ingrid Rietveld vertelt dat 80 vrijwilligers vanaf maandag de gehele week gewerkt hebben aan de organisatie van deze rommelmarkt. Het begint met het ophalen van de spullen, vervolgens het uitzoeken daarvan, het samenstellen van de kramen en ga zo maar door. Ingrid is ook druk geweest met het opstellen van roosters waar iedereen komt te staan. Zij merkt op dat er dit jaar gigantisch veel opgehaald is. Vooral speelgoed en boeken. Naast de gebruikte artikelen kwamen ook vaak nieuwe spullen binnen. Deze worden dan vaak gebruikt als prijsjes voor het Rad van Fortuin. Overigens vertelt Ingrid dat veel prijzen hiervoor beschikbaar zijn gesteld door de Haastrechtse middenstand.

Er zijn nog veel boeken overgebleven en deze komen weer te koop op de boekenmarkt in het najaar. Alles wat verder niet verkocht werd en toch bruikbaar is, gaat naar de Kringloopwinkel in Gouda.

Onderhoud kerkgebouw

Penningmeester Mart Bos zegt dat de opbrengst elk jaar hard nodig is voor het onderhoud van het kerkgebouw. We zijn blij dat we elk jaar dit weer kunnen organiseren.

Het kerkgebouw is het gezicht van Haastrecht. De kerkgemeenschap staat niet alleen voor de Hervormde gemeente, maar heeft ook een plekje in de Haastrechtse gemeenschap. Daarnaast vindt hij dat deze activiteit ook nog een sociale functie heeft voor zowel de medewerkers als voor de bezoekers. En dat was ook te merken. Velen ervaren dit als een gezellig ontmoetingspunt. Mede dankzij het voortreffelijke mooie weer, kan de organisatie terugkijken op een zeer succesvolle dag.

Cees Reichard

Afbeelding
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 1 uur geleden
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 16 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 17 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 20 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 22 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht gisteren
Afbeelding
Dertien mei gisteren
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00