De route van het wandelclubje ging dit keer over het Klompenpad.
De route van het wandelclubje ging dit keer over het Klompenpad. Foto: Sjoukje Dijkstra

Waarom wandelen zo leuk is...

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

“Het is gezond en je kunt het altijd doen!”

Normaliter lopen er zo’n acht mensen mee, maar vandaag is het een kleiner groepje die meewandelen met Montfoort Wandelt. Samen met wandelbegeleider Margreet Splinter gaan zij vandaag op pad. 7,5 km is de bedoeling, ditmaal langs het Klompenpad richting de Tiendweg. “Anouschka heeft de route bedacht. Wij laten ons verrassen”, zegt Margreet.

Zij begon met wandelen tijdens de coronacrisis, toen alle zaalsporten even niet mochten. “Het is gezond en iedereen kan het doen”, zegt ze enthousiast. Ze heeft vorig jaar de cursus tot wandelbegeleider gevolgd, maar valt in principe alleen in als de vaste wandelbegeleiding er niet is. “Zoals nu, dan zijn er een paar op vakantie. Daarom lopen we ook met een kleiner groepje.”

Iedereen kan meedoen!

Dat het groepje nu weer van de gebaande paden afgaat, het Klompenpad op, daarover zijn deelnemers onverdeeld enthousiast. Margreet zegt: “ Mijn belangrijkste reden is, omdat wandelen heel gezond is. Je kunt het altijd doen. Het is goed als je het veel doet. Het is mooi als je het lang vol kunt blijven houden.” Ook in de winter wandelen de deelnemers graag door. Op de vraag of ze ook naar het afsluitende event van de Nationale Diabetes Challenge gaan, antwoorden ze volmondig ja. Het is niet per se waar ze voor trainen. “Het gaat om het wandelen zelf.”

Margreet geeft aan: “Zo’n wandelclubje vormt wel een stok achter de deur. Ik vind het ook belangrijk om anderen zo ver te krijgen, dat ze het blijven doen. Zo willen we het zo makkelijk mogelijk maken voor iedereen.” Zelf loopt Margreet sowieso al veel. Toch vindt ze het leuk om mee te wandelen. Anders had ik ook op de bank gezeten.” Door het Stadspark loopt het groepje richting het Klompenpad. Onderweg wordt er nog een bonte specht gespot. Eenmaal bij het Klompenpad aangekomen gaat de wandelpas er goed in. “We zijn waarschijnlijk binnen anderhalf uur terug”, zegt Anoeschka. “Tot ziens!”

Vitaliteitskrant

Meer weten? Op 29 augustus komt de Vitaliteitskrant uit. Een krant die helemaal in het teken staat van vitaliteit in gemeente Montfoort en Oudewater. Hierin leest u ook meer over Montfoort Wandelt en de Loopgroep Oudewater; onder andere het succesverhaal van een deelnemer. De krant is breed ingestoken informatief en gaat ook over samenwerkingsverbanden en initiatieven die genomen worden vanuit Montfoort/ Oudewater Vitaal. Zo leert u bijvoorbeeld waar u kunt aankloppen voor het Beweegloket of de Open Leefstijl Club. En natuurlijk wat voor leuks, moois er nog meer georganiseerd wordt. Heeft u de QR Fit-route al gelopen bijvoorbeeld?

Zo'n wandelclubje vormt wel een stok achter de deur.
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 19 minuten geleden
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 15 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 16 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 19 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 21 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 23 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei gisteren
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00